Şehir Merkezinde 'Kötü Koku' Alarmı

Bartın şehir merkezide Gölbucağı Mahallesi, Kırtepe Mahallesi, Yalı ve Kavaklı mevkiinde yaşayan vatandaşlar, Bartın Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne çevreden doğalgaz kokusunu andıran koku geldiğine dair şikayetlerde bulundu. Vatandaşlardan gelen kötü koku şikayetleri her iki kurumu da alarma geçirirken kokunun neden kaynaklandığı ve nereden geldiği ise henüz belirlenemedi.

Şehir Merkezinde 'Kötü Koku' Alarmı
Bartın şehir merkezide Gölbucağı Mahallesi, Kırtepe Mahallesi, Yalı ve Kavaklı mevkisinde yaşayan vatandaşlar, Bartın Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne çevreden kötü koku geldiğinde dair üst üste şikayetlerde bulunmaya başladı.

Bartın Belediyesine yapılan şikayetlerde ilk etapta kokunun doğalgaz kokusu olduğu sanılırken Belediyenin hemen doğalgaz firmasıyla irtibata geçtiği ve kötü kokunun olduğu ifade edilen yerlerde yapılan ölçümlerde herhangi bir doğalgaz sızıntısının olmadığı öğrenildi.

Kokunun kaynağı belli değil

Aynı şikayetler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ALO 181 hattına da yapıldı. Kokuyadair en son şikayet Gölbucağı Mahallesinden gelirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerden alınan bilgilere göre kokunun kaynağı ise tespit edilemedi. Kokunun Bartın ırmağından gelme olasılığının yüksek olması nedeniyle çevrede bulunan fabrikaların da araştırılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA