İhsaniye Barajı'nın Yapımı Sürüyor

Kocaeli'de yapımına başlanan Karamürsel İhsaniye Barajı'nda inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İSU Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında barajın gövde dolgusunun tamamlandığı belirtildi.

Kocaeli'nin baraj, göl ve su kuyularıyla yıllık 245 milyon metreküp su kapasitesi bulunduğu kaydedilen açıklamada, "İSU ülkemizin sanayi lokomotifi olan Kocaeli'de, sanayi kuruluşlarının kullanma suyunu karşılamak ve tatlı su kaynakları üzerindeki baskıyı azaltmak için atık suların geri kazanımıyla yıllık 30 milyon metreküp suyu ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. İSU Genel Müdürlüğü, gelecek projeksiyonu kapsamında 2100 yılına kadar Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor." denildi.

Bu hedef doğrultusunda, İhsaniye Barajı'nın yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yıllık 16 milyon metreküp kapasitede ve betonarme dolgu tipinde inşa edilen İhsaniye Barajı'nın gövde dolgusu çalışmaları yapılıyor. 69 metre yüksekliğinde planlanan gövde dolgusunun 35 metresi tamamlandı. Kalan kısmın inşaatı ile su alma yapısındaki çalışmalar devam ediyor. İhsaniye Barajı'nın tamamlanmasıyla 16 milyon metreküp su depolanabilecek. Yıllık akımlarla depolanan su ile Karamürsel ve Gölcük ilçe sahillerindeki tüm yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak."

Açıklamada ayrıca, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, DSİ Barajlar ve Hidroelektrik Santraller Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan ve DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk'in barajda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldığı da aktarıldı.

Kaynak: AA