Hem Kur'an Öğreniyorlar Hem Sosyal Etkinliklere Katılıyorlar

Siirt Gençlik Merkezi kursunda öğrenciler bir yandan Kur'anı Kerim öğrenirken, diğer yandan sosyal etkinliklerden yararlanıyor.

Siirt'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi kursunda öğrenciler, bir yandan Kur'an-ı Kerim öğrenirken, diğer yandan sosyal etkinliklerden yararlanıyor.

Siirt Gençlik Merkezince açılan kursa katılan 30 öğrenci, Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Kursun bitiminde öğrenciler, boks, okçuluk, dart, mini golf, langırt, basketbol ve badminton gibi etkinliklere katılıyor.

Kurs eğitmeni Fatma Özbilici, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere kurs bitiminde sosyal faaliyetlere katılma imkanı sunduklarını söyledi.

Öğrencilerin Gençlik Merkezinde keyifli zaman geçirerek Kur'an-ı Kerim'i daha kolay öğrendiğini belirten Özbilici, şöyle konuştu:

"Bizim asıl hedefimiz Kur'an-ı Kerim'i hayatımızın merkezi haline getirmektir. Kur'an-ı Kerim'i öğretmekle birlikte manevi rehberlik öğretmeni görevini de yaptığıma inanıyorum. Dini dersler işliyoruz. Çocukları kurs bitiminde sosyal etkinlikleri yapmaya teşvik ediyorum. Çocuk oldukları için sevgiye ve ilgiye daha çok muhtaçlar."

Öğrencilerden Yusuf Özbilici ise, kursta hem Kur'an öğrendiğini hem de sosyal etkinliklere katıldığını söyledi.

Güzel zaman geçirdiğini dile getiren Özbilici, "Merkeze, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi bize sevdirdiği için teşekkür ederim." dedi.

Öğrencilerden Aycan Başkurt da, okul çıkışlarında kursa geldiğini anlatarak, kursta sıkılmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA