'En Büyük İhracatçı Biziz, Destek İstiyoruz'

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, aralarında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı’nın da bulunduğu bazı yönetim kurulu üyeleri ile Birliğin Müdürü Cahit Sarıbey, düzenledikleri kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Serkan Yazıcı sahibi olduğu Grand Yazıcı Turban Otel’de gerçekleşen buluşmada, GETOB temsilcileri ile basın mensupları, turizm konuştu.

'En Büyük İhracatçı Biziz, Destek İstiyoruz'
“İndirim dönemi bitti, şimdi zam zamanı”

Aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bülent Bülbüloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Reina saldırıları ile ağır yara alan Türk turizminin hızla iyileştiğini belirtti.

Acentecilerden gelen ve yüzde 50’lere dayanan indirim taleplerinin artık geride kaldığını ifade eden Bülbüloğlu, “Artık daha iyi fiyatlara kontrat yapmaya başladık. Asıl hedefimiz 2019. Kriz dönemlerine otelcilerimizi bir kez daha fiyat kırmama konusunda uyarmıştık. Şimdi de 2019-2020 kontratları için artış, artık zam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Kötü giden bir şey yok. Ama bu sezon çok iyi geçecek demek değil. Sis bulutları daha dağılmadı. Kazasız, belasız bir sezon geçirelim” dedi.

“Kalite, nitelikli turist getirir”

Bülent Bülbüloğlu, sektörün bölgedeki geleceği hakkındaki görüşlerini değerlendirirken ise, asıl hedefin, nitelikli, kaliteli yani daha konaklama tesislerinin dışında daha fazla zaman geçiren, daha çok harcayan, daha çok kazandıran turistler olması gerektiğine dikkat çekti, “Bunun için, biz de, tesis, ürün ve hizmet kalitemizi, daha nitelikli hale getirmeliyiz” dedi.

“En büyük ihracatçıyız”

Turizm sektörünün ülkeye yılda 30 milyar döviz kazandırdığı gibi, 56 sektörü de beslediğinin altını çizen Bülbüloğlu, “En büyük ihracatçıyız ama yüksek enflasyondan sahadakilerden yedi-sekiz kat daha fazla etkileniyoruz. Desteklenmemiz lazım. Çünkü enflasyonun, artan maliyetlerin altında eziliyoruz, desteklenmemiz lazım” diye konuştu.

Yaklaşık 2,5 saat süren GETOB-gazeteci buluşmasında Bülent Bülbüloğlu’nun yanı sıra Serkan Yazıcı da soruları yanıtladı.
Kaynak: İHA