Dr. Yavuz Dizdar Açıklaması ''Milletimiz Ucuz Diye Fazla Yemeye Başladı'

Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında söyleşi gerçekleştiren Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, yiyeceklerin fiyatının eskiye oranla ucuz olduğu için vatandaşların daha fazla yemeye başladığını söyledi. Tıp fakültesi öğrencileriyle ilgili de eleştirilerde bulunan Dizdar, “Kreşte gibiler. 20 yaşında çocuklar cıvıl cıvıl geziyorlar, bir şey bilmiyorlar" dedi.

Dr. Yavuz Dizdar Açıklaması ''Milletimiz Ucuz Diye Fazla Yemeye Başladı'
Bayrampaşa Belediyesinin düzenlediği Sağlıkta Farkındalık Şöleni etkinlikleri kapsamında ünlü Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar söyleşi gerçekleştirdi. 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası’nda Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra, ilçede bulunan Sağlık Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlıklı beslenme üzerine önerilerin paylaşıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘‘Milletimiz ucuz diye fazla yemeye başladı’’

Yemek kültürümüzün değiştiğini anlatarak sözlerine başlayan Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, “Milletimizin eskiden geleneği belliydi akşamları yediği şey leblebi ile üzümdü. Şimdi bunun cipsi var, hepsini yiyorlar. Bu normal bir şey değil, bizim millet fazla yemeye başladı çünkü ucuz. Eskiden bunlar layıkıyla ücretliydi. Şimdi var mı cevizli sucuk yiyen, pestil getiren yok. Zaman zaman oluyor hala artması gerek ama onları da artık jelatinden yapıyorlar. İlaç endüstrisi süper karlı çalışır siz 100 liralık ilaç aldığınız zaman onun maliyeti 50 TL falan değildi. 100 liralık ilacın maliyeti 2, 2,5 TL civarındadır’’ ifadelerini kullandı.

"Antibiyotiğin yasaklanması iyi, gıdadan alınan antibiyotik zaten yeterli"

"Antibiyotiğin yasaklanmış olması iyi bir şey tabi ki ama gıdadan alınan antibiyotik zaten fazlasıyla yeterli" diyerek sözlerini sürdüren Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, "Doktorun tetkik istemesinin nedeni aklındaki tanıyı doğrulamaktır. Doktor tetkiki tanıyı doğrulamak amacıyla ister. Siz eğer o doğrulama işlemini yapacak kapasitede doktor yetiştiremiyorsanız ki yetiştiremiyoruz. Ben tıp fakültesi öğrencilerini de görüyorum, size söyleyeceğimi şu ki korkun. Korkun çünkü kreşte gibiler. 20 yaşında çocuklar cıvıl cıvıl geziyorlar, bir şey biliyorlar mı bilmiyorlar. Beyaz önlükleri giyiyorlar bir şey bilmeyince de hastayı itelemeye başlıyorlar. Çünkü hasta soru sorduğu anda cevap veremiyor. Yapabileceği, söyleyebilecek bir şey yok’’ diye konuştu.



"24 yıldır en iyi şekilde sağlık hizmeti veriyoruz"

İlçede yapılan sağlık hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise ‘‘Sağlık ocağımız vasıtasıyla 1994 yılından bugüne kadar, 24 yıldan beri sizlere sağlık hizmetini en iyi şekilde yapıyoruz. Evlerinize geliyoruz, evlerinizeki hastalarımıza bakıyoruz. Yatalak, felçli durumda olan hastalarımızı sedyelerimizle alıyoruz, onları taşıyoruz ambulansa koyuyoruz hangi hastaneye gitmek istiyorlarsa nerede olduğunun önemi yok oraya kadar götürüyoruz. Tedavisini yaptırıyoruz ve tedavi işlemleri bittikten sonra yine sedyeyle birlikte getiriyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA