Denizlerde Av Yasağının Başlaması

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce denizlerdeki av yasağıyla ilgili balıkçılara uyarılarda bulunuldu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, av yasağının 15 Nisan itibariyle başlayacağı anımsatıldı.

Açıklamada, 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı, algarna ile deniz salyangozu avcılığının yasak olduğu vurgulanarak,"15 Nisan-15 Haziran 2018 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan balığı avcılığı yasaktır. Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan kalkan için yasak başlamadan önce ilgili müdürlüklerimize başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden "Kalkan avcılığı izin belgesi" alınması gerektiğine işaret edilen açıklamada, 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında palamut ve torik avcılığının da yasak olduğu kaydedildi.

Ordu'nun Ünye ilçesi Taşkana burnundan, Gürcistan sınırına kadar olan karasularda her türlü trol ile su ürünleri avcılığının dönem boyunca yapılamayacağı vurgulanan açıklamada, balıkçıların avlanma usul ve esaslarına hassasiyetle uymaları istendi.

Kaynak: AA