Biga'dan Afrin'e Yardım

Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sosyal sorumluluk gereği bölge halkına ve temel eğitim çağındaki öğrencilere ulaştırılmak üzere gıda, giyim ve kırtasiye malzemesinden oluşan bir kamyon dolusu yardım törenle yola çıktı.

Biga İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymam Can, törende yaptığı konuşma, "Türk milleti olarak geçmişten gelen, bizlere verilen bu topraklarda özellikle görev ve vazifelerimiz var. Bizim de inancımız gereği mazlumlara hem kucak açmışız hem de dünyanın neresinde bir zulüm varsa oralara gidip muhakkak bir Türkün, İslamın şefkatli elini buralarda göstermişiz. Malumunuz , 7-8 yıldır yanı başımızda yaşanan bu sıkıntılardan birçok insan çoluk çocuk mağdur oldu, mağdur duruma düşürüldü. Bunların büyük bir çoğunluğu ülkemize geldi. Ülkemize gelenlere yardım ettiğimiz gibi bizim buralara gelemeyen o topraklarla kalan insanlara da yüce Türk Milleti, devletimiz yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Can, Biga'daki okullarda eğitim alan öğrencilerin yüreğinden kopan, küçük büyük demeden ellerindeki tüm imkanlarını Afrin'e gönderdiklerini kaydetti.

Yardım kamyonu, dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: AA