Başkan Asya, Çalışmaları Değerlendirdi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye başkanlığı süresince hayata geçirilen çalışmaları değerlendirdi.

Kentteki bir kafede düzenlenen programda konuşan Başkan Asya, kentin alt yapı sorununu çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini, üst yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla da vatandaşların uzun vadeli sorunlardan kurtulacağını söyledi.

Kentte hayvan pazarı, yaş sebze ve meyve hali ve soğuk hava deposunun temellerini 2014 yılında attıklarını anımsatan Asya, katı atık bertaraf tesisi kurmak için de çalışma başlattıklarını kaydetti.

Mevcut çöp alanının şehrin içinde kaldığını anlatan Asya, şöyle devam etti:

"Sosyal alanlarımızı, mesire alanlarımız, insan ve çevre sağlığını tehdit eder durumdaydı. Kısa sürede mobil nakil istasyonumuzu kurarak, çöplerimizin Bitlis Katı Atık Bertaraf Tesisine naklini sağladık. Toplam yeşil alanımız 46 bin metrekareydi. Vatandaşlarımızın bizlerden yeşil alan talepleri oldu. Bunu da hemen acil eylem planlarımız arasına aldık. Tarihi dokularımızı korumak adına da eski hükümet konağımızın tahsisini yine belediyemize sağladık. Metruk bir bina haline gelen ve madde bağımlılarının yoğunlukla kullandığı bir alan olma durumuna getirilen o binayı yeniledik. Bu kapsamda hem tarihi dokumuzu hem de ilimizin yukarı kısmını ihya etmek üzere çalışmamızı başlattık. İtfaiye parkımıza üç yeni araç kattık."

Kaynak: AA