Başkan Alıcık'a Anlamlı Ziyaret

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan ile Nazilli’deki Kore Gazileri Başkan Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Alıcık'a Anlamlı Ziyaret
Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hasan Karataş ve dernek üyeleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti

Kore Devleti olarak Türkiye’ye büyük bir minnet duyduklarını dile getiren Ateşe Albay Park, “Burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. 68 yıl önce hiç bilmediğiniz bir coğrafyaya yardıma geldiniz. Orada kahramanca savaştınız. Annesini ve babasını kaybeden çocuklarla yaşadınız. Kore’de bir Ankara Okulu açtınız. Biz, Kore Devleti olarak sizleri unutmuyoruz. Güney Kore sizin sayenizde gelişti. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Albay Tandoğan ise, Kurtuluş Savaşı’nda Nazilli’nin büyük bir emek ve kahramanlık gösterdiğini hatırlatarak, “Burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Nazilli’deki gazilerimize ve belediye başkanımıza gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türk milletinin her zaman zalimin karşısında ve mazlumun yanında olduğunu belirten Başkan Alıcık, “Gazilerimiz bizim için çok kıymetli. Onlar, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koymuş, yaşayan yol göstericilerdir. Afrin Harekâtı’nda cesaret ve duyarlılıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Ben ülkemizdeki Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Alıcık misafirlerine eve heykeli hediye edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA