Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin 4 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerinde derece aldı.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Hakan Gümüş, Türkçe ve kodlama dallarındaki 4 projelerinin Konya'da düzenlenen bölge finallerinde derece aldığını ve kenttin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.

Gümüş, "Masal Küpleri" ve "Toplu Taşımada Güvenlik" projelerinin 7-11 Mayıs'ta Türkiye finallerine katılmaya hak kazandığına dikkat çekerek, tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Gümüş, yine TÜBİTAK'ın 20-23 Eylül'de 70 üniversitenin katılımıyla düzenleyeceği İnsansız Hava Araçları Yarışması'na da katılacaklarını kaydetti.

- Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Afyonkarahisar Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere moral ve motivasyon olması için yazdıkları mektuplara karşılık askerler de çektikleri videoyla öğrencilere teşekkür etti.

Öğrenciler, askerlerin kendileri için çektikleri teşekkür videosunu izlediklerinde büyük sevinç yaşadı.

Videoda askerler, şunları kaydetti:

"Miralay Reşatbey İlkokulu kıymetli öğrenci ve öğretmenleri, göndermiş olduğunuz mektuplar elimize ulaştı. Sizin gibi çocuklarımız olduğu için geleceğe umutla bakıyoruz. Gönderdiğiniz mektuplar için hepinize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Ne mutlu Türküm diyene.”

Videoyu izleyen öğretmen ve öğrenciler , okul bahçesine çıkarak 32 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

Kaynak: AA