Üniversite Öğrencileri, Simav'ın Yöneticileriyle Buluştu

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, Simav’ın yöneticileri ile buluştu. MYO toplantı salonundaki buluşmada, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve MYO Müdürü Doç Dr. Rüştü Güntürkün üniversite gençliğinin sorularını cevapladı.

Üniversite Öğrencileri, Simav'ın Yöneticileriyle Buluştu
İlçe merkezinde oturan öğrencilere yönelik konularla ilgili soruları Başkan Özkan cevapladı. Özkan, Simav’a ilk defa gelen üniversite gençliği için tanıtım ofisi kurulacağını, öğrencilerin toplu taşıma ücretlerinin yeniden düzenleneceğini belirtirken, jeotermal enerji ile ısınan öğrencilere yüzde 25’lik bir indirim yapılacağı müjdesini verdi. MYO öğrencilerinden Zekiye Çakmak, üniversite öğrencilerine yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılmasını istedi. Öğrenci temsilcisi Halil Deniz, üniversite gençliğine ticari amaçla yaklaşılmaması gerktiğini ifade etti.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav’ın huzurlu bir yaşam alanı olduğunu, üniversite gençliğinden gelen istek ve şikayetleri dikkate aldıklarını belirtti.

MYO Müdürü Doç Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Belediyesi tarafından yapılacak olan yemekhane ve öğrencilere yapılan yardımlardan dolayı Başkan Özkan’a teşekkür ederken, Kaymakam Türker Çağatay Halim’in her konuda kendilerine kapılarını açtığını ifade etti.

Üniversite gençliği gözüyle Simav’da olması gerekenler ile ilgili konu başlıkları belirlenerek toplantı sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA