Uluslararası Afyonkarahisar Hayvancılık Tarım Ve Teknolojileri Fuarı

Bu sene 7.'si düzenlenen Uluslararası Afyonkarahisar Hayvancılık Tarım ve Teknolojileri Fuarı Afyonkarahisar'da açıldı.



ART Fuarcılık tarafından organize edilen Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ziraat Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından desteklenen fuar, Afyonkarahisar Belediyesi fuar alanında açıldı.

Çeşitli illerden firmaların da aralarında bulunduğu 128 firmanın katıldığı fuarda, hayvancılık ve tarım teknolojileri ile malzemeleri sergileniyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, fuarın bu yıl uluslararası olarak düzenlendiğini belirterek, "Fuarımızın uluslararası olması bizim için mutluluk kaynağı oldu. Ancak bunun lafta uluslararası olarak kalmamasını diliyoruz. Afyonkarahisar Hayvancılık Tarım ve Teknolojileri Fuarı'nın Türkiye'nin ve bölgemizin en önemli organizasyonu olmasını istiyoruz. Bunun için gerek alt yapı olarak, gerekse katılımcılar ve ziyaretçiler olarak güçlü bir fuara dönüşmesini arzu ediyoruz. Bunun için her türlü yardıma hazırız." diye konuştu.

- "Fuarlar tanıtım için önemli"

Afyonkarahisar’ın her geçen gün geliştiğini ve fuar, festival ve kongrelerle dolu günler yaşandığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, "Afyonkarahisar'da geçtiğimiz gün Klasik Müzik Festivali başladı. Bugün fuar açılıyor, önümüzdeki günlerde Gastronomi ile ilgili bir festival var." dedi.

Ardından kitap fuarının açılacağını belirten Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Caz festivali ile devam edecek bir etkinlikler süreci içindeyiz. Otellerimizde de değişik kurumların kongre ve toplantıları oluyor. İlimiz her geçen gün dolu dolu, günler geçiriyor. Bunun karşılığını da marka şehir olarak almak istiyoruz. Fuar organizasyonları ilimizin tanıtımına da büyük katkı sunuyor. İlimiz tarım ve hayvancılık yönünden ülkemizin en önde gelen illeri arasında. Bu potansiyelimizi iyi değerlendirmemiz açısından yeni teknolojilerden üretimde faydalanabilmek açısından fuarları çok önemsiyoruz. Afyonkarahisar tarım makinelerini üreten bir şehir. Geçmişten beri tarım makineleri konusunda da önemli üretim merkezlerimiz ve sanayicilerimiz var. Bu fuarlar aracılığıyla ürünlerini tanıtma ve pazarlama imkanları oluyor. Kentimizin ekonomisine artı bir değer katmaya çalışıyoruz."

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Afyonkarahisar’a yeni yapılacak fuar merkezinin biraz gecikebileceğini dile getirdi.

Çoban, şöyle konuştu:

"Ben daha önceki konuşmalarımda da dile getirmiştim. Termal turizm alanımızda otellerin yanında en az 100 bin metrekarelik bir alanı termal yatırım alanı olan toplam 150 bin metrekarelik bir alanın fuar alanı yapacaktık. Bununla ilgili de belediye olarak tüm çalışmaları tamamlayarak ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden de gerekli plan değişikliklerini gerçekleştirmiştik. Ancak orada devletimizin özellikle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin çok büyük bir Termal Sağlık Projesi yapacağından dolayı fuar alanı projemiz gerçekleşmeyecek. Fuar alanına Afyonkarahisar’a şimdiye kadar yapılan tüm yatırımlardan daha büyük bir yatırıma ayrıldı. Biz belki bu alanda veya başka bir alanda daha güzel daha büyük bir fuar alanı yapacağız."

- "Batı Anadolu'nun yükünü Afyonkarahisar çekiyor"

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar da, kentin potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi.

Acar, Tarımsal potansiyel olarak Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu hatırlatarak, "Afyonkarahisar ili olarak bizim nüfusumuzun yaklaşık yüzde 50’si bizzat tarımla uğraşıyor. Geçimin tarımdan veya tarıma dayalı sanayiden sağlayan insanlarımızı düşündüğümüz zaman bu oran yüzde 50’nin çok daha üzerinde. Dolayısıyla tarım Afyonkarahisar için en önemli sektörlerden." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, birlikte kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Çoban ile birlikte fuardaki stantları gezdi.

Tutulmaz ve Çoban, yerli olarak üretilen bir traktörün üstüne çıkarak fotoğraf çektirdi.

Uluslararası Afyonkarahisar Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 15 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA