'Tiyatro Akran'ın İlk Gösterimi Nişantaşı Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Tiyatro Tabanlı Akran Eğitimi Projesi 'Tiyatro Akran'ın ilk gösterimi, Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, proje öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Tiyatro Tabanlı Akran Eğitimi Projesi "Tiyatro Akran"ın ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, proje öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (Y-PEER Türkiye) tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi tarafından desteklenen "Tiyatro Akran"ın Nişantaşı Üniversitesi'ndeki tanıtımına Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Direktörü Karl Kulessa, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ve Y-PEER Türkiye yetkilileri katıldı.

Sağlık konusunda bilinç uyandırmayı, gençlere sağlıkla ilgili güvenilir ve doğru bilgileri akran eğitimi ve tiyatro tabanlı yöntemlerle ulaştırmayı amaçlayan Tiyatro Akran'ın ilk gösteriminde HIV/AIDS konusu ele alındı.

Etkinlikte verilen bilgiye göre, iki aşamalı ve sürekli bir akran eğitimi projesi olan Tiyatro Akran'ın ilk aşamasında gençler, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği'nin deneyimli eğitmenleri tarafından verilen sağlık ve tiyatro içerikleriyle 5 günlük kapsamlı bir akran eğitimi atölyesine katılıyor.

Söz konusu programı tamamlayan gençler eğitim süresince oluşturulan bir tiyatro performansı ile en az bir yıl boyunca, her ay düzenli olarak sahne alıp edinmiş oldukları doğru ve güvenilir bilgileri, performansları aracılığıyla seyircileriyle paylaşacak.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, gösterim sonrası etkinliğe ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim için gençlerimiz önemli. Eğitime çok önem veriyoruz ama bunun ötesinde genç arkadaşlarımızın yaşam ve hayat kalitesi çok önemli. Bu tür konularda konuşamama, kendilerini ifade edememe, birçok konuda olayın kendisinden daha zor. Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi'ne çok teşekkür ediyoruz.

Farkındalık çok önemli. Proje ile bizim farkındalığımızın artması çok mühim. Bazen konuşulamayanın bir yerden konuşulmaya başlanması lazım. Hayatın normal hali içinde olan eylemler ne olursa olsun bizim hayatımızın bir parçası. Bu konuları konuşmadıkça problem daha da büyüyor ve hayatımıza hakim olmaya başlıyor."

Kaynak: AA