Tekirdağ'da Eğitim Yöneticileri Toplandı

Tekirdağ’da bulunan tüm resmi ve özel okulların müdürleri bir araya geldi.

Tekirdağ'da Eğitim Yöneticileri Toplandı
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Tekirdağ’daki tüm resmi ve özel okulların müdürleri Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı.

"Amacımız ilimizdeki eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak"

Programda konuşan Vali Mehmet Ceylan, öğretmen-öğrenci ilişkisine değinerek, "2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini huzur içerisinde verimli bir şekilde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken tüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşların çalışmalarını koordine bir şekilde sürdürmeleri gerekmektedir. Amacımız ilimizdeki eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmektir. Havaların ısınmasıyla birlikte eğitim-öğretimdeki riskler de artmaktadır. Okul idarecilerimizden öğrencilerin devamsızlık durumlarını iyi takip etmelerini istiyorum. Nisan ayından sonra öğrencilerimiz sınav dönemine giriyor. Bu dönemde öğrenciler stresli olacağından, öğretmenlerimizin daha hassas ve özenli davranmalarını, yeni değişen sınav sistemi hakkında öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesini istiyorum" dedi.

Vali Ceylan konuşmasının devamında, "Eğitimin yanı sıra diğer bir önceliğimiz de uyuşturucu ile mücadeledir. Bu konuda bizlerin en büyük destekçisi okul müdürlerimiz ve öğretmenler ve velilerimizdir. Bu konudaki duyumlarınızı okul idareleri ya da emniyet güçlerimizle paylaşmanızı istiyorum" ifadelerine yer verdi. Vali Ceylan, okul güvenliği, servis denetimleri, okullarda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de değindi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından ’Okulu Geleceğe Taşımak’ konulu konferans düzenlendi.

Toplantıya, Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ’da bulunan tüm resmi ve özel okulların müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA