SETBİR Olağan Genel Kurulu

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanlığına Tarık Tezel yeniden seçildi.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanlığına Tarık Tezel yeniden seçildi.

SETBİR Olağan Genel Kurulu, Bilkent Otel'de yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, toplantıda yaptığı konuşmada, gıda ihtiyacının başkalarının insafına bırakılmadan sağlanması gerektiğini söyledi.

Pakdil, sürü yönetimi ve sürü sağlığıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek, "Kendi personelimizi bu konuda eğitimden geçirdik. Bunu bütün illere yayma çabası içindeyiz. Bu konuda özel sektörde başarılı olmuş işletmelerden de faydalandık. Biz buzağı ölümü değil de buzağı kaybı olarak bakıyoruz yani doğmamış buzağının sağlığını da dikkate almamız lazım." dedi.

Salgın hastalılara ilişkin çalışmalara değinen Pakdil, aşılamada sürekliliğin önemine dikkati çekti.

Pakdil, sütte üretimin arttığı bir dönem yaşandığına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Biz de bunu dikkate alarak piyasadaki fazla sütün alınıp süt tozuna çevrilmesi için bir karar verdik. Önümüzdeki yıl bu işi nasıl yapacağımızın çalışmasını şimdiden yapalım. Sektör için başka uygulamalar daha yararlı olur mu bunun çalışmasını yapalım. Bizim amacımız sektörümüze, çiftçimize hizmet etmektir, onların zarar etmemesini sağlamaktır."

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tezel de geçmiş dönemde süt ve kırmızı et sektörlerini iyileştirmek, sektörün açık yönlerine işaret etmek, çözümler önermek için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Birlik üyesi şirketlerin günde 25 bin ton süt işlediklerini vurgulayan Tezel, "SETBİR üyesi şirketlerin hayvancılık işletmeleri 1 milyonun üzerinde büyükbaş, 100 binin üzerinde küçükbaş çiftlik kapasitesine sahip. Yıllık ciro toplamı 20 milyar liranın üzerinde olan üyelerimiz 85 bin kişiyi istihdam ediyor ve 500 bini aşkın üreticiyle iş yapıyor." diye konuştu.

Tezel, yeni dönemde birlik üyelerinin bilgi ve deneyiminden daha çok yararlanabilmek için gruplar halinde çalışmayı arzu ettiklerini belirterek, bu grupların süt, et, yem, gıda ve hayvancılık teknolojileri, hayvan sağlığı, ambalaj, lojistik ve perakende alanlarında çalışmalar yapacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, 2018-2020 dönemi için SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Tarık Tezel oldu.
Kaynak: AA