Sapanca Gölü'nden 300 Torba Çöp Toplandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (SASKİ), bölgenin en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü kıyısından 300 torba çöp çıkarıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin Sapanca Gölü kıyı şeridinde Sakarya Nehri etrafında ve Sakaryapark bölgesinde temizlik çalışması gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, SASKİ tarafından düzenli yapılan temizlik çalışmaları kapsamında, Sapanca Gölü kıyı şeridinden kanepe, sandalye, buzdolabı, plastik, cam ve metal şişeler, futbol topu, tesisat boruları, yalıtım malzemeleri, çöp bidonu ile çok çeşitli materyal gibi atıklardan oluşan 300 torba çöp toplandığı aktarıldı.

Şehrin ana içmesuyu kaynağını en iyi şekilde korumak için birçok bölgede sürdürülen temizlik çalışmalarının düzenli olarak devam edeceği vurgulanan açıklamada, SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Bal'ın şu ifadelerine yer verildi:

"SASKİ olarak gölümüzün korunması için her türlü önlemi alıyoruz. Kollektörlerimizin yanı sıra temizlik konusunda da adımlar atıyoruz. Ekiplerimiz tarafından son dönemde yapılan çalışmalarda kanepe, sandalye, buzdolabı, plastik, cam ve metal şişeler, futbol topu, tesisat boruları, yalıtım malzemeleri, çöp bidonu ve çok çeşitli materyallerin yer aldığı 300 torba çöp toplandı. Sapanca Gölü birinci dereceden içmesuyu kaynağı olmasının yanında vatandaşlarımızın nefes almasını sağlayan bir dinlenme alanı. Ayrıca doğada yaşayan birçok canlının yuvası. Gölümüzün acımasızca kirletilmesini önlemek konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bu konuda büyük hassasiyet göstermeleridir. Gelin gölümüzün kirlenmesine hep birlikte engel olalım. Gelin gölümüzü birlikte koruyalım."

Kaynak: AA