Samsun'da 'Hayata İmza Atan Kadınlar' Paneli

Samsun İş Kadınları Derneğince (SAMİKAD) düzenlenen "Hayata İmza Atan Kadınlar" Paneli'nde alanlarında başarılı kadınlar tecrübelerini anlattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen panelinin açılışında söz alan Samsun Valisi Osman Kaymak, devletin verdiği desteklerden yararlanarak üretime dahil olan iş kadınlarını tebrik etti.

Devletin her alanda kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını vurgulayan Vali Kaymak, "Yeter ki kadınımız iş hayatına katılsın, kendini kanıtlasın, yeteneklerini ortaya koysun. Bu çerçevede devletimiz kadınlara her türlü eğitimi ve teşviği veriyor. Toplumun yarısı kadınlardan oluşuyor. Kadınları iş hayatına katmak devletimizin geleceğini ve kalkınmamızı garanti altına alıyoruz. Bu çok önemli. Bizlerde Samsun Valiliği olarak kadınlarla ilgili her türlü programda yanınızdayız." dedi.

Vali Kaymak, kalkınmaya büyük önem verdiklerini bu yönde iş dünyasına her türlü desteğin verildiğini dile getirerek, "İlimizin sanayileşmesi kalkınması çok önemli. Samsun bir tarım kenti, Samsun bir sağlık kenti, ama tarımda istediğimiz seviyede değiliz. Bafra ve Çarşamba ovalarında katma değeri çok daha üretmek varken daha gelir elde ederek piyasaya sunuyoruz. Çağın gerektirdiği paketleme, üretim, değerlendirme katma değer konularını çok daha iyi şekilde işleyebilirsek Samsun çok daha karlı çıkacaktır." diye konuştu.

Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Münevver Uğurlu ise kadın ve gençlerin eğitimlerini alarak meslek sahibi olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Uğurlu, kadının üretime katılmasının önemine vurgu yaparak, "Kadın istihdamını arttırmak, kadınları istihdamda tutabilmek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın girişimcilerin kapasitelerinin arttırılması ve rekabetçi koşullarda çalışabilecek kadın girişimci sayısını arttırabilmek için kurumlarla kadın sorunlarına çözüm üretiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından alanında başarılı kadınlar katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.

Kaynak: AA