Özel Hastaların El Sanatları Sergisi Açıldı

Afşin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) beceri eğitimi gören özel hastaların hazırladığı el sanatlarının sergisi açıldı.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda açılan sergide, tedavi gören hastaların resim, ebru, ahşap boyama ve el sanatları gibi uğraş terapisiyle ortaya çıkan ürünler beğeniye sunuldu.

Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, ruhsal hastalığa sahip olan bireylerin kendi kabuklarına kapanmamaları ve sosyal hayata katılmasının sağlanması anlamında Toplum Ruh Sağlı Merkezinde önemli hizmetler verildiğini söyledi.

Özel hastaların yapmış olduğu yeni el sanatı ürünlerini sergilemeye devam edeceklerini ifade eden Çelik, "Hastalarımızla birebir ilgilenen hekimlerimize, psikolog, personellerimize ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah buna benzer sergilerimizin devamı gelecek. Bu çalışmalar Toplum Ruh Sağlı Merkezinde tedavi gören hastalarımızın sosyalleşmesini sağlıyor." dedi.

Hastanenin psikiyatri uzmanı Mahmut Akyüz ise tedavi olan hastaların, yapmış olduğu el sanatları ürünleriyle, topluma katılması ve izolasyonlarının kaldırılması anlamında büyük önem arz ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından resim, ebru ve ahşap boyama ürünlerinin yer aldığı el sanatları sergisi gezildi.

Serginin açılışına, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, hastane yönetimi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA