Öğrencilere Sivil Savunma Anlatılarak Yangın Eğitimi Verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde köy okulu öğrencilerine yönelik temel afet bilinci eğitimi kapsamında yangın eğitimi verildi.

Öğrencilere Sivil Savunma Anlatılarak Yangın Eğitimi Verildi
Şırnak’ın Silopi belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından ilçe merkezine bağlı Çukurca Köyü İlk Ve Ortaokulu öğrencilerine olası yangın anında nasıl korunacaklarına yönelik eğitim verildi.

Öğrencilerin sivil savunma bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitimde, Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Şefi Yusuf Balkan öğrencilere, afetlerin günlük yaşamın bir parçası haline geldiğini ve önemli olanın bu afetlere karşı bilinçlenmek olduğunu belirtti.

Okul bahçesine konuşlandırılan merdivenli itfaiye aracından çalınan siren ile öğrenciler derslerinden okul bahçesine çıktı. Daha sonra okul bahçesinde yakılan yangının söndürülmesinin ardından Silopi Belediyesi İtfaiye Personel Amiri Yusuf Balkan, öğrencilere çıkan yangında korunma ve yangının nasıl söndürülmesi hakkında bilgilendirme yaptı. Balkan, öğrencilere olağanüstü hallerde, deprem anında ve yangın halinde yapılması gerekenler, alarm ve ikazların anlamları anlatılarak sığınaklar hakkında bilgi veridi. Son olarak yangın söndürme ve binadan yaralı kurtarma eğitimi verilerek tatbikatları yapıldı.

Okul öğrencilerinden Songül Atilla, çıkacak yangında nasıl davranacağı hususunda bilgi sahibi olmadığını lakin verilen eğitimden sonra gerekeni yapabileceğini söyledi.



Okul öğrencilerinden Esma Oltağ da çıkan yangında itfaiye personelleri gelmezden evvel ilk etapta ne yapacağını öğrendiğini belirterek, “İlk önce su ile söndürebiliriz. Kum ya da tuz atabiliriz yangının üstüne. Bütün detayları daha yakından izlettiler” dedi.

Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Şefi Yusuf Balkan amaçlarının bütün okullarda bu eğitimi vermeleri olduğunu belirterek, itfaiye birimi olarak misyonlarının bu olduğunu söyledi.

Öğrencilere ne kadar erken yaşta bu bilgiler aktarılırsa daha da kalıcı olduğunu vurgulayan Balkan, bu bilgilerin ömür boyu kalıcı olacağını ifade etti.

Çukurca İlk ve Ortaokulu Müdürü Aygül Kartal da köy okulu olarak bu bilgilere ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, bu Silopi Kaymakamlığı ve Silopi Belediyesine teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA