MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Akbana Açıklaması

'Binlerce insanımızın doğrudan ve dolaylı istihdam edileceği SÜTAŞ Entegre Tesisi şehrimiz için büyük bir fırsattır'.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, "Binlerce insanımızın doğrudan ve dolaylı istihdam edileceği SÜTAŞ Entegre Tesisi şehrimiz için büyük bir fırsattır." dedi.

Akbana, Bingöl SÜTAŞ Entegre Tesisi projesinin Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nden yararlanacak 19 firma arasında yer aldığını belirterek, bu projenin şehir için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yatırımın çevre illerin kalkınmasını da sağlayacağını ve dolaylı olarak yaklaşık 8 bin aileye katkı sunacağını dile getiren Akbana, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin kişilik doğrudan istihdam oluşturması öngörülüyor. Bunun birlikte, tarım ve hayvancılığın ötesinde, bölgede inşaat, sağım sistemleri, nakliye, ambalaj malzemeleri, bakım onarım yan sanayi, mesleki eğitim gibi birçok alandaki faaliyetleri harekete geçirecektir. Projenin hayata geçilmesine katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere yetkililere teşekkür ediyoruz. Binlerce insanımızın doğrudan ve dolaylı istihdam edileceği SÜTAŞ Entegre Tesisi şehrimiz için büyük bir fırsattır."
Kaynak: AA