Muş'ta Buğdayda Bereketli Bir Sezon Bekleniyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çolakoğlu: 'Yağışlar bu şekilde devam ederse 2018 yılının bereketli bir yıl olacağını düşünüyoruz'.

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, bu yıl kar yağışının az olmasına rağmen bahar yağmurlarının iyi gittiğini belirterek, yağışların bu şekilde devam etmesi halinde buğdayda 2018 yılının bereketli geçmesini beklediklerini söyledi.

Çolakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kentte çok fazla kar yağmadığını, bunun da çiftçilerde başlangıçta endişeye yol açtığını belirtti.

Meteoroloji verilerine göre Muş'ta geçen yıl 4 metre 10 santim kar biriktiğini, ancak bu yıl kar kalınlığının 50 santimetreyi geçmediğini hatırlatan Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Karın yağmaması çiftçilerimizi endişelendirdi ama çok şükür yağan yağmur, çiftçilerimizi rahatlattı. Şu ana kadar meralarımızdaki buğday ve arpalar güzel yetişmiş. Bundan sonra yağışlar beklediğimiz oranda yağarsa inşallah her hangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Bu yıl ilimizde şu an itibarıyla zirai kuraklık gözükmüyor. Yağışlar bu şekilde devam ederse 2018 yılı olarak bereketli bir yıl olacağını düşünüyoruz."

Çiftçilerden Yunus Baytak da kar yağışının olmaması sebebiyle buğday veriminde düşüşü olacağından endişe duyduklarını ama bahar yağışlarıyla iyi bir verim beklediklerini söyledi.
Kaynak: AA