Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasındaki Yeni Gelişme

BBP Erzurum İl Başkanı Gözütok: 'Sonuna kadar bu davanın takipçisiyiz, ucu kime ve nereye varırsa varsın hesabı sorulmalı'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya değinerek, "Sonuna kadar bu davanın takipçisiyiz, ucu kime ve nereye varırsa varsın hesabı sorulmalı." ifadesini kullandı.

Gözütok, yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada bazı şüpheliler yönünden verilen takipsizlik kararının kaldırılması konusunda değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti:

"BBP'nin kurucu lideri, ebedi siyasi şehit liderimiz Yazıcıoğlu'nun kapatılan ve takipsizlik verilen dosyasında, 20 kişi için takipsizlik kararı kaldırılmıştır. Yeterli mi, değil. Fakat bu gelişme bile bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Umarız ki sözü edilen 132 kişi için de aynı karar verilir, suçlular bir an evvel kanun önüne çıkarılır ve 9 yıldır sonuçlanamayan vicdanlardaki dava sonuçlanmış olur."

Yazıcıoğlu'nun ölümünde sorumluluğu olanların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Gözütok, "Umarız, katiller hukuk önünde hak ettikleri cezaları bulur. Sonuna kadar bu davanın takipçisiyiz, ucu kime ve nereye varırsa varsın hesabı sorulmalı. Devletin 9 yıldır karlar altında kalan itibarı aklanmalıdır." ifadesini kullandı.

Gözütok, aralarında Erzurum Şeker Fabrikasının da bulunduğu şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinerek, başından beri özelleştirmelere karşı olduklarını bildirdi.
Kaynak: AA