Miraç Kandili

Ankara İl Müftüsü Sönmezoğlu: 'Bu mübarek gecede çokça Kur'an okumalı, dua edilmeli, Peygamber Efendimiz'e salat selam getirmeli, tevbe ve istiğfar ederek günahlardan arınmaya çalışılmalıdır'.

Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, yarın kutlanacak Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sönmezoğlu mesajında, Hazreti Muhammed'in en büyük mucizelerinden biri olan miracın, Allah'ın huzuruna kabul edildiği, ilahi sırların kendisine gösterildiği mübarek bir gece olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in miraç gecesi, Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan Allah'ın katına yükseldiğini, bu yolculuğun "İsra" adı verilen bölümünün Kur'an-ı Kerim'de İsra Suresi'nde anlatıldığını bildiren Sönmezoğlu, Hazreti Muhammed'in de hadisi şeriflerinde miraç yolculuğunu haber verdiğini belirtti.

Sönmezoğlu, Hazreti Muhammed'in miraçtan Allah'ın lütuf ve ikramları olan birtakım hediyelerle döndüğünü vurgulayarak, "Bunlar, beş vakit namaz, iman esaslarını ifade eden ve müminlerin sorumlulukları hafifleten Bakara Suresi'nin 'Amenerrasulü' diye anılan son iki ayeti, Allah'a şirk koşmayan müminlerin günahlarının bağışlanacağı müjdesi." ifadesini kullandı.

Allah'ın, miraçta Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyettiğine dikkati çeken Sönmezoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mübarek gecede çokça Kur'an okumalı, dua edilmeli, Peygamber Efendimize salat selam getirmeli, tevbe ve istiğfar ederek günahlardan arınmaya çalışılmalıdır. Namazın miraç gecesinde farz kılındığının idraki içinde olarak, kaza ve nafile namazlarla gece ihya edilmelidir. Özellikle Peygamber Efendimize miraç gecesi verilen Bakara Suresi'nin son iki ayeti ile İsra Suresi'nin 23-39'uncu ayetlerinin manası üzerinde tefekkür etmeli, ahlaki değerlerin tekamülü için gerekli olan bu evrensel prensipler çerçevesinde hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize, anne babalarımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, ordumuza ve güvenlik güçlerimize, şehitlerimize, bütün ölmüşlerimize dualar etmeliyiz."

Kaynak: AA