Konyaaltı Belediyesi, Trafik Eğitim Parkını Yeniledi

Konyaaltı Belediyesi, öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturduğu trafik eğitim parkını yeniledi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sarısu Mahallesi 155 Sokak üzerinde bulunan trafik eğitim parkı modernize edildi.

Yaklaşık bin 500 metrekare alan üzerine kurulu trafik parkında, yaya ve sürücüler için tüm uyarı işaretleri yer alıyor. Yatay işaretlemelerin yapıldığı mini kavşaklar, yaya geçitlerinin bulunduğu trafik parkında, özellikle Konyaaltı bölgesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, trafik eğitimi konusunda uygulamalı derslerle bilinçlendirilecek.

Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, trafik parkıyla bireyleri küçük yaşta trafik eğitimi konusunda bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Böcek, "Trafik kazalarının çoğu, insan kaynaklı hatalardan kaynaklanıyor. Bu konuda özellikle araç sürücüleri ve yayaların dikkatli olması gerekiyor. Bu yüzden trafik bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmayı amaçlıyoruz. Trafik parkı ile öğrencilerimiz uygulamalı eğitim alabilecek. İlçemiz ve Antalya genelindeki öğrencilerimiz trafik parkımızdan istifade edebilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA