Kent Meydanı 40 Milyon Liraya Mal Oldu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı tamamlanan Kent Meydanı'nın 40 milyon liraya malolduğunu söyledi.

Gül, düzenlediği basın toplantısında kent meydanının isminin, vatandaşlar tarafından belirlenmesi için anket çalışması başlattıklarını kaydetti.

Kent meydanı ile birlikte şehrin meydan ihtiyacının karşılanacağını, bunun yanı sıra meydanın altına inşa edilen 2 katlı otoparkın da otopark sıkıntısını gidereceğini ifade eden Gül, "Kent Meydanı projesi sadece meydandan ibaret değil. Şehrimiz için gerekli olan çalışmalardan biri de otoparktı. Bölgenin park sorununu büyük ölçüde çözecek. Meydan projemizin içerisinde bir de kapalı otopark çalışması vardı. Dolayısıyla bunlar tamamlandı. Yakın zamanda gerek meydanımızı, gerek otoparkımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

11 bin 500 metrekare alandan oluşan kent meydanı için 18 milyon lira tutarında kamulaştırma bedeli ödediklerini aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Kent meydanı olarak hemşehrilerimize hizmet verecek alan 11 bin 500 metrekarelik bir alan. Bu 11 bin 500 metrekarelik alanın 2 bin 500 metrekaresi İl Özel İdaresinin mülkiyetindeydi. 9 bin metrekaresi de özel mülkiye idi. Bu 11 bin 500 metrekarelik alanda toplamda 18 milyon 873 bin TL kamulaştırma yaptık. Gerek özel mülkiyete ait alanlar gerekse kamuya ait alandaki yapıların yıkımı tamamlandı. Sonrasında da kent meydanını inşa ettik."

Kaynak: AA