İlköğretim Öğrencilerinden, Özel Eğitim Öğrencilerine Materyal Desteği

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Her okulumuzun bir projesi olsun ki eğitimin yıldızları olsun” adlı yarışma kapsamında Gazipaşa Özel Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bener Cordan Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu ile ortaklaşa yürüttükleri projenin tanıtımı yapıldı.

İlköğretim Öğrencilerinden, Özel Eğitim Öğrencilerine Materyal Desteği
Bener Cordan Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Daha öncesinde köylerimizde kasabalarımızda ilgi ve alakadan uzak ya da evlerinin bir köşesinde saklanan çocuklarımız artık eğitim hayatına girmeye çalışıyorlar” dedi.

Uzun zamandır hayalini kurdukları güzellikleri yaşadıklarını belirten Hatipoğlu, “Özellikle sosyal devlet anlayışımız gereği son yıllarda zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik pek çok güzel çalışmalar yapıldı. Daha önce köylerimizde ve kasabalarımızda ilgi ve alakadan uzak ya da evlerinin bir köşesinde saklanan çocuklarımız artık eğitim hayatına girmeye başladı.

Aileleri ile beraber birçok faaliyetlere katılıyorlar. Bu özel çocuklarımızın yine normal çocuklarla bir arada yaşamlarını idame ettirmede onların yaklaşımları bir arada olmaları en büyük güzelliklerin başında geliyor. İşte o zaman daha güzel bir ülkeyi inşa edecek çocuklarımız yetişecek. Aksi takdirde belki tamamen ben merkezde hareket eden hiçbir şekilde kendisinden başkasını düşünmeyen çocuklar yetişecektir. Hedefimiz bu değil. Ondan dolayı da açık ve net olarak bu projede emeği geçen tüm okullarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Özel eğitime muhtaç çocukların akranları ile kaynaştırma eğitimin önemine dikkat çeken Hatipoğlu, “6 ve 7. sınıflarda muhakkak bu projemizin tüm okullarında tüm çocuklarımızca özel eğitim merkezlerinde işbirliği içerisinde gerçekleştirmesi bundan sonraki önceliklerimizden bir tanesi. Özellikle 6 ve 7. sınıflar diyorum 8. sınıfta olabilir ama 6 ve 7. sınıftaki tüm çocuklarımızın hem burada özel eğitim merkezlerindeki çocuklarımızla bir arada ortak bireyler yapıyor olmaları başlı başına önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi. Ben bu güzel çocuklarımızı ve onlarla vakit geçiren çocuklarımızın hepsini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Proje ile ilgili bilgi veren Gazipaşa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Fazlı Bal ise, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün himayelerinde olan ’Her okulumuzun bir projesi olsun ki eğitimin yıldızları olsun’ adlı yarışma kapsamında Gazipaşa Özel Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bener Cordan Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu ile birlikte toplam 50 öğrencimiz yaklaşık 5 aydır Gazipaşa Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim görmekte olan otizmli bireylerle beraber kaynaştırma eğitim kapsamında sosyalleşip bütünleşip kaynaştılar. Hem kendi dünyalarından, kendi pencerelerinden o kocaman yüreklerinden bizim çocuklara, otizmli bireylere ders araç ve gereçleri materyal üretmeyi tasarladılar. Bugün burada bu eğitim materyallerini sergiliyoruz. Emeği geçen bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA