Geleneksel El Sanatlarına Okullardan Yoğun İlgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla düzenlenen 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ni her gün yüzlerce öğrenci ziyaret ediyor.

Geleneksel El Sanatlarına Okullardan Yoğun İlgi
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında ‘3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali düzenleniyor. 5 gün boyunca Merinos AKKM Fuar Alanı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla süren festivalde ahşap oyuncak yapımı, ebru, tezhip, çini, bakırcılık, iğne oyası, telkari, geleneksel Türk okçuluğu ve Kırkyama gibi 35 şehirden 82 sanat dalında 110 sanatçıya ait binlerce eser yer alıyor. Gümülcine ve Kırcaali’den de ustaların katıldığı festivalde sanatçılar gün boyu canlı performanslarını sergiliyor.

3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ne ise okullar yoğun ilgi gösteriyor. Her gün yüzlerce öğrenci festivali ziyaret ederek geleneksel el sanatları hakkında ustalarından bilgiler alıyor. Ayrıca ‘Karagöz-Hacivat’ ve ‘Kukla’ gösterilerini izleyerek eğlenceli vakit geçiyor.
Kaynak: İHA