Gaziye Saygılı Şoför Ödüllendirildi

Ankara'da kullandığı özel halk otobüsüne binen Kıbrıs gazisine yolculardan yer vermesini isteyen şoför, gazinin il müdürlüğüne yaptığı girişimle ödüllendirildi Şoför Yusufoğlu:'Şoförler olarak gazilere, şehit yakınlarına, polislerimize, askerlerimize, yaşlılarımıza her zaman yardımcı oluyoruz'.

Başkentte kullandığı özel halk otobüsüne binen Kıbrıs gazisine yolculardan yer vermesini isteyen şoför, duyarlılığı nedeniyle ödüllendirildi.

Kıbrıs gazisi emekli Kıdemli Albay Recep Ertan Demirbaş (70), bir programa gitmek için Keçiören'den bir halk otobüsüne bindi.

Otobüs şoförü Abdurrahman Yusufoğlu, ayakta olduğunu gördüğü Gazi Demirbaş'a yer verilmesi için yolculardan istekte bulundu.

Gördüğü ilgiden duygulanan Demirbaş, Yusufoğlu'nun ödüllendirilmesi için Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulundu.

Ankara Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, incelenen dilekçe sonrasında şoförün ödüllendirilmesine karar verdi.

Yusufoğlu'na Keçiören Nuri Paşa Caddesi'nde düzenlenen programda plaket takdim edildi.

Ankara Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yardımcısı Ekrem Yavuz, yaptığı açıklamada, gazilere saygı gösterilmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Şoför Yusufoğlu'na Türk bayrağı simgeli rozet takan gazi Demirbaş da "Yusufoğlu'nun yürekten ilgisinden dolayı otobüste çok duygulandım. Bir kez daha 'İyi ki bu ülke için gazi olmuşum.' diye düşündüm. Adeta kendimi yeni baştan doğmuş gibi hissettim." dedi.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da aynı zamanda üyeleri olan gazi dostu şoför Abdurrahman Yusufoğlu'na çeyrek altın hediye etti.

Özel halk otobüsü şoförü Yusufoğlu, 1983 yılından beri mesleğini yaptığını dile getirerek, "Şoförler olarak gazilere, şehit yakınlarına, polislerimize, askerlerimize, yaşlılarımıza her zaman yardımcı oluyoruz. Gazilerimiz her zaman bizim başımızın tacıdır." diye konuştu.
Kaynak: AA