Filistinli Gençler İsrail İşgalindeki Topraklara Zeytin Ağaçları Dikti

Batı Şeria’daki El Halil kentinde Filistinli gençler İsrail askerlerinin şehrin ortasına inşa ettiği askeri kışlanın yanına zeytin ağaçları dikti.

Filistinli Gençler İsrail İşgalindeki Topraklara Zeytin Ağaçları Dikti
Onlarca Filistinli genç, Toprak Günü kapsamında El Halil’deki İsrail güçlerinin işgali altındaki Jabal al-Takrouri bölgesindeki toprakların kendilerine ait olduğunu ifade etmek için zeytin ağaçları dikti. Bölgedeki İsrail’in askeri kışlasının yanına zeytin ağaçları diken Filistinli gençler, işgale direniş çağrıları yaptı.

Etkinliğe katılan Abu Sneineh, Jabal al-Takrouri bölgesindeki İsrail güçlerinin kendi kışlası için elektrik ve su hatlarını kaçak kullandığını söyledi.

Sneineh, El Halil Belediyesinin İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlallerini durdurması ve bölgedeki askeri kışlasını kaldırması için İsrail’e dava açtığını söyledi.



Etkinliği düzenleyenlerden Rajai Massoda, toprakların Filistinlilere ait olduğuna dikkat çekmek için büyük çoğunluğu işgal altındaki Takrouri bölgesine geldiklerini söyledi.

Massoda, topraklarına sahip çıkmaları ve İsrail’in baskısına direnmeleri için Filistin halkına çağrıda bulundu.

Gençlik kolunun halkla ilişkiler görevlisi Mervat El Haddad, "Bu etkinlikler, Filistinlilerin topraklarına olan bağlılığını zeytin ağaçlarının kökleri kadar artırıyor" dedi.

El Haddad, Filistin halkına İsrail güçlerinin işgalci eylemlerine karşı direnmeye devam etme çağrısı yaptı.

Jabal al-Takrouri bölgesinde yaşayan Mohie Mteab ise, İsrail askerlerinin Jabal al-Takrouri bölgesindeki Filistinlilerin evlerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombası attığını ifade ederek İsrail askerlerinin evlerine attığı gaz bombası nedeniyle neredeyse çocuklarını kaybedeceğini söyledi.

Mteab, Filistinli yetkilileri ve diğer ülkeleri bölgeye bir hastane inşa etmeye çağırdı.

İşgalci İsrail güçleri, 3 yıl önce 20 bin Filistinlinin yaşadığı Jabal al-Takrouri bölgesine askeri kışla inşa etmişti.
Kaynak: İHA