Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge Hastaları Evinde Ziyaret Ediyor

Bilge: 'Sağlık hizmetlerinin daha iyi noktalara getirilmesi amacıyla saha çalışması yapıyoruz. Memnuniyetten ziyade yaşanan aksaklık ve eksiklerin tespitini yaparak giderilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bu ziyaretlerimizi hizmet kalitemizi yükseltmek adına devam ettireceğiz'

Eskişehir Sağlık Müdürü Uğur Bilge, sağlık hizmetlerinin daha iyi sunumu amacıyla başlattığı saha çalışması kapsamında hasta ziyaretleri yapıyor.

Bilgi, hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından hizmet alıp, taburcu olan hastaları evlerinde habersiz ziyaret edip, istek ve şikayetlerini dinliyor.

Yunus Emre Devlet Hastanesinde yatarak tedavi gördükten sonra taburcu olan emekli öğretmen Yunus Köroğlu ve ailesini Akrabaşı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edip, "geçmiş olsun" dileklerini ileten Bilge, aldıkları sağlık hizmetleri hakkında memnuniyetlerini sordu, bilgi aldı.

Amaçlarının hasta ve yakınları ile yüz yüze görüşerek sağlık hizmetleriyle ilgili geri bildirim almak olduğunu belirten Bilge, şöyle konuştu:

"Ev ziyaretlerinde aile hekimliği, evde sağlık hizmeti,112 Acil Servis, yoğun bakım, doğum gibi alanlarda sağlık hizmeti alan tüm vatandaşlarımızı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetleri ile ilgili yaşadıkları problemleri not alıyoruz. Sağlık hizmetlerinin daha iyi noktalara getirilmesi amacıyla saha çalışması yapıyoruz. Memnuniyetten ziyade yaşanan aksaklık ve eksiklerin tespitini yaparak giderilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bu ziyaretlerimizi hizmet kalitemizi yükseltmek adına devam ettireceğiz."

- "Yeni hastaneler rahatlatacak"

Ziyarette hasta yakınlarıyla da ilgilenen ve sorulara da cevap veren Bilge, şöyle devam etti:

"Hastanelerde yatan hastalar bazen dörder kişilik odalarda tedavi görüyor sizce bu çok değil mi?', 'Açılacak şehir hastanesine gittiğimizde ücret farkı ödeyecek miyiz?' Gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bizim en önemli amaçlarımızdan bir tanesi hastalarımızın nitelikli yataklara kavuşması. Yunus Emre Devlet Hastanemizin yeni binasını hizmete soktuğumuzda, şehir hastanemiz açıldığında artık çok yataklı odalarımız olmayacak. Hastalarımız bir veya iki kişilik odalarda, içinde banyo ve tuvalet olacak şekilde hizmet alacak. Bu iki hastanemizle birlikte Eskişehir'deki nitelikli yatak sorunu çözülmüş olacak. Şehir Hastanesinden sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımız da Devlet Hastanelerimizden bir hasta mali anlamda nasıl hizmet alıyorsa şehir hastanesinde de aynı şekilde hizmet alacak. Ek ücret istenmeyecek."

Gördüğü tedavi sonrası Yunus Emre Devlet Hastanesinden taburcu olan emekli öğretmen Yunus Köroğlu ise Sağlık Müdürü Bilge ve hastane yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette, İl Sağlık Müdürü Bilge'ye Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Karagülle ve Hastane Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Kurtça Emin Kaya da eşlik eti.

Kaynak: AA