Başkan Asya, Bölge Müdürü Kayatürk İle Altyapı Çalışmalarını İnceledi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İller Bankası Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk ile birlikte altyapı projesi kapsamında yapılan kazı ve döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Asya, Bölge Müdürü Kayatürk İle Altyapı Çalışmalarını İnceledi
Muş Belediyesinin en büyük yatırımlarından biri olan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ağırlıklı olarak şehrin alt bölgelerinde çalışan ekipler, üst yapı projesinin uygulanacağı alanlarda da parsel bağlantıları yapıyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, altyapı projesinin takibi için Muş’a gelen İller Bankası Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk ile birlikte çalışma alanlarını gezdi. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın da eşlik ettiği Başkan Asya ve Bölge Müdürü Kayatürk, kazı ve döşeme çalışmalarını denetledi.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz altyapı projesine bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şehrimiz için hayati önem arz eden projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için ekiplerimiz ile birlikte gece gündüz sahadayız. Malumunuz geçen yıl birçok noktada aynı anda çalışma yürüttük. Bu süreçte ister istemez vatandaşlarımızın normal yaşantılarına dokunduk. Bu şekilde çalışmamız gerekiyordu. Çünkü mevsim şartlarından dolayı zamanla yarıştığımız için kazısı yapılan yerlerin üst yapısını yapmak için zeminin sıkışması gerekiyordu. Bu şekilde projede ciddi bir mesafe kat ettik” dedi.

Başkan Asya, bu yıl şehrin alt bölgesinden tüm döşemeleri tamamlayarak çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Tabi şehri merkezinde de üst yapı yapılacak bölgelerde parsel bağlantıları yapılmaktadır. Kazı ve döşemesi tamamlanan cadde ve sokakların üst yapısını hemen yapmak için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Geçtiğimiz haftalarda asfalt ihalesini yaptık. Yaklaşık 100 bin ton civarında asfalt kaplama yapmayı hedefliyoruz. Bu bizim için büyük bir hedef. İnşallah bunu başarılı bir şekilde gerçekleştiririz. Bugün İller Bankası Bölge Müdürümüz Ayhan Kayatürk Bey, projenin takibi için ilimize geldi. Daha önce kendisi ile birlikte durum değerlendirmesi yapmıştık. Yüklenici firmaya gerekli uyarıları yaptık. İnşallah risk alarak emek verdiğimiz bu projemizi elbirliği ile tamamına erdiririz. Vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için hizmet üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İller Bankası Bölge Müdürü Kayatürk de, Muş’un içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme işini yakından takip ettiklerini belirterek, projenin istenildiği gibi tamamlanması için gerekenin yapılacağını ifade etti.

Azminden ve gayretinden dolayı Başkan Asya’yı tebrik eden Kayatürk, "Başkanımız, ilk günden itibaren projeyi anbean takip ediyor. Sürekli kendisi ile iletişim halindeyiz. Altyapı işi gerçekten süreç isteyen meşakkatli bir iştir. Bunları göz önünde bulundurarak ciddi bir işe el attığının farkındayız. Bizler de ona böylesine büyük bir projeyi başarılı bir şekilde tamamlayarak hizmete sunması için elimizden gelen tüm destekleri vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA