'Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüşü' Bölge Seçmeleri

Doğu ve Güneydoğu illerinden 5'i kadın 34 postacının katıldığı yarışma kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Elazığ'da, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüşü için Doğu ve Güneydoğu bölge seçmeleri yapıldı.

Kültür Park'taki yürüyüş alanında düzenlenen bölge seçmelerinde, bu yıl 47'ncisi düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcılar Yürüyüşü'nde Türkiye’yi temsil edecek kadın ve erkek yarışmacılar için Türkiye finaline katılacaklar belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu illerinden 5'i kadın 34 postacının katıldığı yarışma kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Kadınlar kategorisinde 5 kilometrelik parkurda PTT Siirt Şubesinden Havva Göl Ok, erkekler kategorisinde 10 kilometrelik parkurda PTT Diyarbakır Şubesinden Erdal Acu birincilik elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Temsilcisi Mustafa Cihan, AA muhabirine, posta dağıtıcıları yürüyüşünün dünyada 1977, Türkiye'de ise 1981 yılından itibaren yapılmaya başlandığını belirtti.

Yarışmanın esas amacının postacıların halkla bütünleşmesini sağlamak, sosyal dayanışmayı güçlendirmek ve motivasyonlarını arttırmak olduğunu ifade eden Cihan, "Burada dereceye giren sporcularımız Türkiye finaline katılacak. Oradan da ilk 6'ya giren sporcular yurt dışında yapılacak Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcılar Yürüyüşü'nde ülkemizi temsil edecekler." dedi.

- Bölge seçmeleri birincileri

Bölge seçmelerinde kadınlar kategorisinde birinci olan Ok, yarışmaya 2016 yılında da katıldığını ve iki kez birinci olduğunu söyledi. Ok, "Hedefim kendim, kendimle yarışıyorum. İnşallah Türkiye finallerinde de iyi bir sonuç alırım." dedi.

Erkekler kategorisi birincilik kazanan Acu da "Güzel bir organizasyon, birinci olduğum için çok mutluyum. Son iki senedir sürekli çalışıyorum. Sabah ve akşam, günde 10-15 kilometre arası antrenman yaparak yarışmaya hazırlandım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA