'Ana-Dil Açıklaması Türkçe' Proje Ekibi Rektör Gündoğan'ı Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından Türk dilini ve kültürünü dünyanın dört bir yanına yaymak amacıyla hayata geçirilen “Ana-Dil: Türkçe” projesinde görev alan ekip, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı ziyaret etti.

'Ana-Dil Açıklaması Türkçe' Proje Ekibi Rektör Gündoğan'ı Ziyaret Etti
Rektörlük Ofiste gerçekleştirilen ziyarette; Rektör Gündoğan’ın yanı sıra Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ile projede yer alan çok sayıda öğretim elemanı ve personel yer aldı. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Ana-Dil: Türkçe”ye ilişkin detaylı bilgi alırken, proje ekibine de emeklerinden dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

"Bu proje, Anadolu Üniversitesi olarak yıllardır hayalimizdi"

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türk dilini ve kültürünü uluslararası alanda yaygınlaştırmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından hayata geçirilen ‘Ana-Dil: Türkçe’ projesine ilişkin “Bu proje, Anadolu Üniversitesi olarak yıllardır hayalimizdi ve şu anda, henüz yolun yarısındayız. İnşallah projemizi tamamladığımızda ülkemize ve dilimize önemli katkılar sağlamış olacağız. Özellikle Balkanlar’da, Batı Trakya’da ve hatta Avrupa ülkelerinde Türkçeye karşı oldukça büyük bir ilgi var. Burada yaşayan pek çok insan Türkçe öğrenmek istiyor. Bu nedenle Türkçe öğreniminin de, üniversitelerin asıl görevleri arasında yer alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Gayet olumlu dönüşler alıyoruz”

Anadolu Üniversitesinin, herhangi bir talep olmaksızın bu projeyi kendisine bir görev edinerek çalışmalara başladığına dikkat çeken Rektör Gündoğan, “Projemizle ilgili olarak pek çok kurum, kuruluş ve kişi ile görüşerek sürdürdüğümüz faaliyetlerden bahsediyorum. Çünkü Ana-Dil: Türkçe, gerçekten herkesin ilgiyle takip edebileceği bir proje ve bu noktada gayet olumlu dönüşler alıyoruz. Projemizi yakından takip edenler Anadolu Üniversitesi olarak önemli bir açığı fark ettiğimizi ve ilerleyen günlerde de bu projeyi geliştirmeye yönelik önemli adımlar atmamız temennilerini de bizimle paylaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Proje, çağın gerekliliklerine göre yenilendi”

Söz konusu projenin aslında geçmişte de var olduğunu; şimdi ise çağın koşullarına göre güncellendiğini belirten Prof. Dr. Gündoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Daha önceki çalışmalar şu anda var olan animasyon tekniklerinden yararlanmadan yapılmıştı. Gelişen teknoloji ile birlikte bu projeyi güncellememiz gerekiyordu. Materyallerimizi bu kapsamda daha detaylı bir şekilde yeniledik. İnşallah önümüzdeki dönemde de B1 ve B2 düzeylerini de bitireceğiz. Özellikle B2 düzeyini bitirdiğimiz zaman çok önemli bir yol almış olacağız.”

"Bu projeyi görev edindik"

Projenin, ilgililere duyurulmasının da önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bu konuda başta bakanlıklar düzeyinde olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşla temaslarımız var. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de projemizin anlatılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Biz, bu projeyi artık bir görev edindik. Projenin tamamlanmasının ardından, bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracağımıza da yürekten inanıyorum. Bu bir ekip işi ve dolayısıyla projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA