Turizmde 2018 'Perge Yılı' Olacak

Bu yıl 14 milyon yabancı turistin beklendiği Antalya'da, kente gelen her üç turistten birinin Perge Antik Kenti'ni ziyaret etmesi hedefleniyor Vali Karaloğlu: '(Perge'de dikili bir sütununuz olsun) sloganıyla kampanya başlattık. 2 bin 500 lira karşılığında herkesin adına sütun dikilecek' AKTOB Başkanı Yağcı: 'Hedefimiz 2018'de 14 milyon yabancı turisti Antalya'da ağırlamak. En az üç turistten birinin Perge'yi ziyaret etmesi için herkesin emek vermesi gerekiyor'

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da, kente gelen her üç turistten birinin Perge Antik Kenti'ni ziyaret etmesi amaçlanıyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), Valilik ve Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa "2018 Perge Yılı" ilan edildi. Kente gelen turistlerin tarihi antik kenti görmesi için çalışma gerçekleştirildi.

Birlik tarafından Perge için kurumsal kimlik ve logo hazırlanarak, farklı dillerde video, afiş ve broşürler tasarlandı. Havalimanına gelen her yabancı üç turistten en az birinin Perge'yi ziyaret ederek, kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıması hedefleniyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ilan edilen "2018 Perge Yılı" hakkında kentte bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Vali Karaloğlu, dünyada Antalya kadar antik kenti ve tiyatrosu olan başka şehir bulunmadığını, bu değerin iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Çağının en parlak şehrinin Perge olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Perge kulelerinin restorasyonu devam ediyor, stadyumun ihalesini bitirdik, inşaat başladı. Uzun süredir ziyarete kapalı olan tiyatroyu geçen sene açtık. Perge Yılı'nı herkesin sahiplenmesi gerekiyor." dedi.

- "Turizmde artık yeni şeyler söylemeliyiz"

Antalya'ya gelen turistin üçte birini Perge'yi ziyaret ettirmek istediklerini aktaran Karaloğlu, turizmde artık yeni şeyler söylemek gerektiğini bildirdi.

2018'i Perge Yılı ilan etmelerinin Türkiye ve Antalya turizmine değer katacağını vurgulayan Karaloğlu, "(Perge'de dikili bir sütununuz olsun) sloganıyla kampanya başlattık. 2 bin 500 lira karşılığında herkesin adına sütun dikilecek. Antalya'ya geçen yıl 10 milyon 400 bin yabancı turist geldi. Sadece 64 bini Perge'yi ziyaret etti." diye konuştu.

- "Hedefimiz, 14 milyon yabancı turisti ağırlamak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de Perge'nin önemli değerlerden olduğunu ancak şu ana kadar önemli ziyaretçi sayısına ulaşamadıklarını dile getirdi.

Turizm sektörüne her zaman gereken desteği verdiklerini kaydeden Türel, her sene farklı kültürel değerleri tanıtacaklarını, Perge'nin bir adım olduğunu söyledi.

AKTOB Başkanı Yağcı ise Antalya'nın sadece deniz, kum ve doğal güzelliklerden oluşmadığını, tarihi mekanlar ve kültürel varlıklarıyla bir değer olduğunu vurguladı.

Turizmde rekabetin önemli taşıdığını vurgulayan Yağcı, "Hedefimiz 2018'de 14 milyon yabancı turisti Antalya'da ağırlamak. En az üç turistten birinin Perge'yi ziyaret etmesi için herkesin emek vermesi gerekiyor." diye konuştu.

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel ise Perge'de bugüne kadar önemli kazılar yapıldığını, Perge'yi 2011'de 418 bin, 2017'de 64 bin, bu yılın ilk üç ayında ise 13 bin 135 kişinin ziyaret ettiğini aktardı.
Kaynak: AA