Rusya-ABD Gerginliği

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova’dan Trump’ın 'silah yarışını bırakalım' teklifine cevap: “Harika bir fikir! Amerikanın, kimyasal silahlarının imhasıyla başlayacak bir teklifi var”.

MOSKOVA – Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya yönelik "silah yarışını bırakalım" teklifine, ABD’nin buna kimyasal silahlarını imha etmekle başlayabileceğini belirtti.

Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye konusunda Rusya'ya yüklenmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Trump’ın "silah yarışını bırakalım" ifadesine karşılık Zaharova, “Harika bir fikir! Amerikanın, kimyasal silahlarının imhasıyla başlayacak bir teklifi var.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil hiç olmadığı kadar kötü. Buna hiç gerek yok. Rusya'nın ekonomik olarak desteğe ihtiyacı var ki biz de bunu kolaylıkla sağlayabiliriz. Birlikte çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım." ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Twitter hesabından paylaştığı diğer mesajında, "Rusya, Suriye'ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız." ifadelerine yer vermişti.
Kaynak: AA