Pehlivanlar Kumluca'da Kampa Girdi

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında yapılacak güreşler öncesi pehlivanlar kampa girdi.

Kumluca'da 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek güreşler öncesi pehlivanlar ilçede kampa girdi.

İlçe stadında antrenman yapan pehlivanları ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca ile 2018 Kumluca Güreş Ağası Metin Özkan, pehlivanlara tatlı ikram etti.

Çetinkaya, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 yıl önce başlattıkları güreş organizasyonunun, dereceye giren pehlivanların boy atlayabileceği bir organizasyona dönüştüğünü söyledi.

Kumluca'nın pehlivan diyarı olduğunu belirten Çetinkaya, "Toroslar yağlı güreşlerin olmazsa olmazıdır. Geçen yıl Kırkpınar ve Kumluca'nın finalistleri Orhan Okulu ve İsmail Balaban inşallah 27-29 Nisan'da yapacağımız güreşlerde kol bağlayacak. Geçen yıl Kumluca'da Orhan birinci olmuş, İsmail ikinci olmuştu. Kırkpınar'da tam tersi oldu. İsmail birinci, Orhan ikinci oldu." dedi.

Kırkpınar Başpehlivanı Balaban da Kumluca güreşlerinden iki hafta önce antrenman yapma imkanı bulduklarını ifade ederek, güreşlerin bugünlere gelmesinde emeği geçen Çetinkaya başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kırkpınar Başpehlivanı Okulu da Kumlucalı olduğunu ve Kumluca güreşlerinin Türkiye'de marka güreşler arasında yer almasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi.

Geçen yıl Kırkpınar'da ikinci olduğunu, bu yılki hedefinin birincilik olduğunu ifade eden Okulu, "Sezonun en büyük güreşlerinden biri olan Kumluca güreşlerine tüm halkımızı bekliyorum. Kıyasıya bir mücadele olacak. Ata sporumuza verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür ediyorum. Ben Kumluca'nın evladıyım. Ama Döşemealtı Belediyesi adına güreşiyorum. İnşallah 2015 yılında olduğu gibi Kırkpınar'da altın kemeri alır hem Kumluca halkına hem de Döşemealtı Belediyemize hediye ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA