Lise Öğretmenlerinden Resim Sergisi

Elazığ'da, iki lise öğretmenin mum batik, akrilik, yağlı boya, karakalem, mono ve linol baskı teknikleri ile yaptığı 40 eserden oluşan resim sergisi ilgi gördü.

Elazığ'da, iki lise öğretmenin farklı teknikleri ile yaptığı 40 eserden oluşan resim sergisi beğeni topladı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde açılan mum batik, akrilik, yağlı boya, karakalem, mono ve linol baskı teknikleri ile yapılmış tablolar sergilendi.

Hazar Anadolu Lisesi Güzel Sanatlar Öğretmeni Feride İlaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 farklı resim tekniği ile yapılmış 40 eseri sergilediklerini belirtti.

Resim sanatının sadece yağlı boya çalışmalardan ibaret olmadığını ve bu noktada bir farkındalık oluşturmak için sergide farklı tekniklerle yapılmış eserlere de ağırlık verdiklerini aktaran İlaslan, sergiyi gezenlerin özellikle mum batik tekniği ile yapılmış tablolarla daha çok ilgilendiğini dile getirdi.

Mum batik tekniği ile yapılan tabloların zor şartlarda ortaya çıktığını aktaran İlaslan, şunları söyledi:

"Mum batik resim tekniğinde bal mumu ve kumaş boyaları ile bez üzerine resim yapma sanatıdır. Bu resim sanatını ancak dışarıda, açık ortamda ve soğukta özellikle kışın çalışmanız gerekiyor. Bal mumu eridiği ve prafin kokusunun çok ağır oluşundan dolayı açık ortamı tercih etmeniz gerekiyor. Buda açık havada ve soğuk şartlar altında 4 veya 5 saat kadar çalışmanıza müsade ediyor. Bu sürede çalıştığınız zaman normal bir eseri 1,5 ayda ancak tamamlayabiliyosunuz."

Gazi Anadolu Lisesi Güzel Sanatlar Öğretmeni Alparslan Yerlikaya ise uzun ve zorlu uğraşların ardından ortaya çıkan birbirinden güzel eseleri sergilediklerini kaydetti.

Yerlikaya, sanata karşı duyarlılık oluşturma amacında olduklarını vurguladı.

Sergi 2 gün açık kalacak.
Kaynak: AA