Kütahya İl Genel Meclisinin Çalışmaları

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yapılan hizmetlerle kırsal alanların adeta ihya edildiğini bildirdi.

Yılmaz, İl Özel İdaresinde gazetecilere yaptığı açıklamada, istikrarın ve uyumun olduğu bir alanda çalışmanın büyük avantajını yaşadıklarını söyledi.

Köy grup yollarının tespiti konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kütahya'nın 4 bin 500 kilometrelik kırsaldaki yol ağı, 970 ile bin kilometre arasında grup yolu olduğunu tespit ettik. Bugünden sonra illerimiz duble yolla birbirine bağlandığı ve kırsala da aynı konforun gitmesi yönünde hükümetimiz bir iradesi var. Bizler de bu anlamda planlamamızı yaptık. İl Genel Meclisinde 4 yılı tamamladık ve 4 yıl boyunca kırsalda Kütahya’ya çok ciddi anlamda eserler kazandırdık. 34 milyon liralık KÖYDES ve 11 milyon liralık ek bütçe programımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seneki KÖYDES projesi ile Kütahya'nın 550 köyünün alt yapısının yüzde 99 oranında bitecek. Bu ödeneklerimiz fazlasıyla alt yapıya yeteceği için artık bundan sonra üst yapıyı güzelleştirmek için çalışacağız."

İstikrarlı ve uyumlu bir şekilde çalışmanın büyük avantajını yaşadıklarını da aktaran Yılmaz, "İstikrarın getirdiği bir ortamda çalışmak çok farklı bir şey. 4 milletvekilimiz, il teşkilatımız, belediye başkanımız var. Biz program yaptığımızda herkes kendi alanına odaklanıyor. Hiç olumsuz bir müdahale yok. O zaman çalışma ortamımız da kolaylaşıyor. Böyle bir ortamda da sadece hizmete ve çalışmaya odaklanmış oluyoruz. Belediyemizle de Kütahya menfaatleri doğrultusunda çok güzel bir uyum içerisinde çalışarak bazı konularda paslaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA