Kocaeli'den Kısa Kısa

Karamürsel Özel Kır Çiçeklerim Ana Okulu öğrencileri, polis haftası nedeniyle Karamürsel Polis Karakolu'nu ziyaret etti.

Anaokulu öğrencileri, okul öğretmenleri Gamze Erdoğan, Betül Utaş, Sibel Erhan ve Simge Özdel gözetiminde, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yıl dönümü kapsamında Karamürsel polis karakolunda Komiser Süleyman Açar'ın misafiri oldu.

Minik öğrenciler, polislerin kendilerine sunduğu ikramları tattıktan sonra, karakoldaki birimleri gezerek memurların günlerini kutladı.

Komiser Süleyman Açar, çocukların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kapımız her zaman halkımıza açıktır." verdi.

Körfez ilçesinde de minikler, polis üniformaları ve şapkaları giyerek, Tütünçiftlik Karakolu'nu ziyaret etti.

Karakolda gezen ve polis memurlarının çalışma ortamlarını gören öğrenciler daha sonra kapı önünde hatıra fotoğrafı çektirip, karakol bahçesinde oynadılar.

- Spor ve sanata yönelik eğitimler

Kocaeli Valiliği'nin öncülüğünde "Sanat ve Spor Okulları" projesi, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulunda başlatıldı.

Kaymakam Ahmet Narinoğlu, okulu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Narinoğlu, burada yaptığı açıklamada, pilot okulun ardından gelecek yıl bütün okullarda bu projeyi başlatacaklarını ve ortaokul seviyesindeki her öğrencinin bir spor veya sanat dalında eğitilmiş olacağını kaydetti.

Hobinin ötesinde, aynı zamanda mesleğe yönelik de bir temel oluşturulacağını anlatan Narinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projenin iki hedefi var. Biri gençlerimizi spor ve sanatla tanıştırarak sınav stresinden uzaklaştırıp gençlerimizi hayata hazırlamak, ikinci de spor ve sanatı teşvik ederek sınav yükselmelerinde puan kazandırmak.

Burada 520 öğrenci var bu öğrencilerimizi sanat ve spor elemelerinden geçerek her öğrencimizin yeteneği tespit edilmiş olacak. Bu yetenek üzerine de hangi dallar da yoğunluk oluşmuşsa, okullarımızda o dallarda sınıflar açılmış olacak."

- Türk Halk Müziği Konseri

Karamürsel İleri Musiki Derneği tarafından, Ferhan Bal anısına Türk Halk Müziği konseri verdi.

Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezindeki konsere Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Yalova İli Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara ve vatandaşlar katıldı.

Dernek kurucularından Ferhan Bal anısına düzenlenen konserde konuşan dernek başkanı Nahit Öztürk, "1987 yılında kurulan derneğin kurucu başkanlığını yapan Ferhan Bal ablamıza çok şey borçluyuz ve çok özlüyoruz. Onu rahmet ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Muzaffer Ayber yönetimindeki koro konser verdi.

Konserin son bölümünde, Yıldırım ve Kangal da koronun arasına katılarak, "Suda Balık Yan Gider" ve "Keklik İdim Vurdular" adlı türkülere eşlik etti.

Kaynak: AA