Kocaeli'de 'Bir Gece Ansızın' Söyleşisi Düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bir Gece Ansızın" konulu söyleşi düzenlendi.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen Pelin Çift moderatörlüğünde yapılan “Bir Gece Ansızın" konulu söyleşide, güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar, Zeytin Dalı Harekatı ve Suriye'de yaşananları değerlendirdi.

Ağar, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu, Zeytin Dalı Harekatı'nın da halkın desteğiyle başarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Birileri Ortadoğu'yu dizayn etmek için projeler üretiyorsa bu durum onların büyüklüğünden değil bizim zafiyetimizden kaynaklanmaktadır. Milli, manevi ve ulusal değerlerimize sahip çıkarak bir araya geldiğimiz takdirde bizi kimse yıkamaz."

Terör örgütünün PKK/PYD'nin Afrin'i yeraltı şehrine dönüştürmüş olmasına işaret eden Ağar, Fransa’nın da örtülü olarak bölgede aktif olduğunu, Afrin'de henüz köprünün bir ayağının çöktüğünü ve bölgede Türkiye’nin daha çok işi olduğunu belirtti.

Ağar, Ortadoğu coğrafyasında suyun petrolden daha önemli olduğuna da dikkati çekerek, "Münbiç, su savaşında çok önemli bir yerde. Münbiç'te üç büyük baraj var. ABD burayı kaptırmak istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA