Kitap Okuyan Öğrenciler Ödül Olarak Gezi Kazandı

.

Kahta ilçesinde Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu'nda yürütülen "Kitap Kardeşliği" projesinde en fazla kitap okuyan 15 öğrenci ödül olarak bir günlük gezi kazandı.

İlçeye bağlı Eskitaş köyünde ortaokulda en çok kitap okuyan öğrenciler, Adıyaman'ın tarihi yerlerini gezdikten sonra Kahta ilçesinde birçok kurumu ziyaret etti.

Kahta Gençlik Merkezini ziyaret eden öğrenciler, burada en çok müzik atölyesini beğendiklerini söyledi.

Ayrıca farklı branşlardaki sportif etkinliklere de katılarak öğretmenleriyle voleybol maçı yapan öğrenciler, burada hayatlarında ilk defa farklı enstrümanları bir arada görmenin mutluluğunu yaşadı.

Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut da etkinliğe yönelik şunları söyledi:

"Öncelikle öğretmenlerimizi böyle duyarlı bir projeyi üstlendiklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Okumanın önemini böyle güzel bir gezi ile ödüllendirmek güzel bir davranış. Çocuklarımıza bu davranışı kazandırmak için her zaman böyle çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz."

Eskitaş Şehit Nihat Deniz Ortaokulu Müdürü Yılmaz Ök ise kitap okumanın önemine değinerek, "Okulumuzda yürütülen bu proje öğrencilerimizi çok memnun etti. Bundan sonra düzenleyeceğimiz yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerimizi Nemrut Dağı'na çıkarmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA