Havza Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Açıldı

Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan, bir süredir hastalık riskine karşı kapalı tutulan canlı hayvan pazarının yeniden açıldığını bildirdi.

İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Havza Kaymakamlığı Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararla, çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle kapatılan canlı hayvan pazarının yeniden açılmasına karar verildiğini söyledi.

Havza'da şap hastalığı görülmediğini, fakat çevre il ve ilçelerde görülmesi ve ilçenin geçiş noktasında bulunması nedeniyle koruma amaçlı karar alındığını anlatan İlhan, "Canlı hayvan pazarı, ilçemizde herhangi bir vaka görülmemesine karşın hastalığın yayılma riski nedeniyle tedbir olarak geçen şubat ayında kapatılmıştı. Alınan karar ile pazarımız tekrar açıldı. Bundan sonra hayvan hareketlerinde ilçe sakinlerimizin daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz." dedi.

Belgesiz hayvan satılmaması ve alınmaması uyarısında bulunan İlhan, aşılama çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA