Hakkari'de Basketbol Turnuvası Düzenlenecek

Hakkari Belediyesi ile Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilciliği tarafından "Hakkari Belediyesi Veteranlar Basketbol Kupası" etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik öncesi Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Yakup Aktaş, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Antrenörü Emin Taş ve beraberindeki öğrenciler, Belediye Başkanvekili Cüneyt Epcim'i makamında ziyaret etti.

Etkinliği yürütecek temsilci heyet, plan ve program hakkında Epcim'e bilgi vererek takımların maçlarda kullanacağı forma, top ve diğer malzemelerin tanıtımını yaptı.

Burada açıklamada bulunan Epcim, Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilciliği ile kentte bir ilki gerçekleştirmek adına ortak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Amaçlarının şehirde basketbolu halk arasında yaygınlaştırmak, insanları spora teşviş etmek ve şehir genelinde memur, işçi, esnaf, öğretmen, asker, polis ve sivil vatandaş arasında genel bir kaynaşma ortamı oluşturarak 7'den 70'e herkesi spor salonlarında bir araya getirmek olduğunu belirten Epcim, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda 'Hakkari Belediyesi Veteranlar Basketbol Kupası' adıyla yapılacak spor etkinliğine erkeklerde 25 yaş kadınlarda 20 yaş üzeri herkes katılabilecek. Takımların forma ve top malzemelerini bizler karşılayacağız. Başvurular Türkiye Basketbol Hakkari İl Temsilciliğine yapılacak ve maçlar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kapalı spor salonunda yapılacak. Hakkari'de bir ilk olacak bu etkinlik kapsamında finale katılmak üzere Türkiye'nin ünlü basketbol oyuncularından sürpriz isimleri herhangi bir aksaklık olmazsa Hakkarimizde ağırlayarak etkinliğimize ve şehrimize renk katacağız."

Kaynak: AA