GÜNCELLEME - FETÖ Şüphelileri Yurt Dışına Kaçmak İsterken Yakalandı

Edirne'de gözaltına alınan, aralarında FETÖ şüphelilerinin de olduğu 6 kişiden 3'ü tutuklandı(ADLİ SÜREÇ VE DETAYLAR EKLENDİ).

Edirne'de gözaltına alınan, aralarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelilerinin de olduğu 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Edirne Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenledikleri operasyonda, sınır köylerinden Doyran'da sürücülüğünü Orhan Y'nin (47) yaptığı 34 ACT 435 plakalı otomobil ile bu araca öncülük yaptığı değerlendirilen Ufuk Ö'nün (32) idaresindeki 22 BE 388 plakalı otomobil durdurdu.

Araçlarda bulunan Mehmet Ç (37), Salih S. (36), E.S. (36) ve A.Ç'nin (31) örgütün kapatılan şirketinde çalıştıkları, Amasya'da örgütün memur ve esnaftan sorumlu üyeleri olduğu belirlendi.

FETÖ şüphelileri ile sürücüler gözaltına alındı.

Şüphelilerden örgütün kapatılan şirketinde çalıştığı, Amasya Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan arama ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kaydı bulunan Mehmet Ç. Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlan göçmen kaçakçılığı şüphelisi Orhan Y. ve Ufuk Ö. ile aranması bulunan Amasya'da esnaftan sorumlu örgüt üyesi Salih S, adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gözaltındaki kadınlar A.Ç ile E.S'nin ise işlemleri sürüyor.
Kaynak: AA