Gelibolu Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Gelibolu Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı ve belediye ile sendika beşinci kez iki yıllık sözleşme imzaladı.

Belediyenin 74 işçisini kapsayan, 15 Şubat 2018 ve 14 Şubat 2020 tarihleri arasındaki dönemde geçerli olacak sözleşmeyi Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden imzaladı.

Sözleşme ile Gelibolu Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşına, iki yıl sosyal haklarla birlikte enflasyon oranının üzerinde zam yapıldı.

İmza töreninde kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, emekçiye her zaman olduğu gibi hak ettiği değeri fazlasıyla veren Belediye Başkanı Özacar’a bir kez daha teşekkür ettiklerini vurguladı ve sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar da toplu sözleşme görüşmelerinde daha önce olduğu gibi sendika ile ortak bir uzlaşma yolunu bulduklarını belirterek, "Sendika ile görev dönemimiz içerisinde beşinci kez, iki yıllık sözleşme imzaladık. Emekçilerimize hayırlı olsun." dedi.

Belediye-İş Sendikası işyeri baş temsilcisi Mehmet Sancar ise toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya vardıkları için mutlu olduklarını belirterek, Başkan Özacar’a teşekkür etti.
Kaynak: AA