Esenlerli Öğrenciler Sevgi Ve İyiliği Resmettiler

Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin sevgi ve iyiliği resmettikleri karakalem ve yağlı boya çalışmalarından oluşan resim sergisi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Esenlerli Öğrenciler Sevgi Ve İyiliği Resmettiler
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından hazırlanan "Karakalem ve Yağlı Boya Resim Sergisi" Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Yoğun bir ilginin gösterildiği serginin açılışını, ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür ve ESEV eğitmenleri birlikte gerçekleştirdi.

ESEV öğrencilerinin karakalem ve yağlı boya çalışmalarından oluşan serginin açılışında konuşan ESEV Genel Koordinatörü Abdülbaki Kömür, “İnsanın kalıcı bir eser bırakması kendi isminin de kalıcı olmasını sağlar. Kişinin farklı ve kendisinden söz ettiren çalışmalar ortaya koyması önemlidir. Büyüklerimiz de, ‘İnsan ölür, eseri kalır’ diyerek bu duruma dikkat çekmişlerdir. Biz şu an ESEV’de yıl boyunca eğitim almış değerli kursiyerlerimize verdiğimiz emeklerin karşılığın alıyoruz. Dolayısıyla bu bizim için de değerli bir an. Sanatla kesişen hayat yolları, etraflarında olan olaylara duyarlı birer sanatçı olmalarına da vesile olarak ilerlesin inşallah. Tüm kursiyerlerimizin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

20 Nisan’a kadar açık

Her yaştan 92 öğrencinin, natürmorttan soyut resme ve kara kalem çalışmalarına kadar sevgi ve iyiliği anlattıkları 144 resim çalışmasının yer aldığı sergi, 20 Nisan Cuma gününe kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.
Kaynak: İHA