Elazığ'da 'Yeşil Lojistik' Projesi

Elazığ Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunulan “Yeşil Lojistik” projesi kabul edildi.

Elazığ'da 'Yeşil Lojistik' Projesi
Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için hazırlayıp, Avrupa Birliği Bakanlığı’na sundukları “Yeşil Lojistik” projesi kabul edildi. Proje kapsamında 20 öğrenci ve 3 öğretmen ilk olarak Çek Cumhuriyeti’ne giderek 15 günlük yoğun bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. Öğrenciler eğitim ve staj faaliyetlerin yanı sıra Avrupa’nın farklı yaşam tarzları ve kültürel özelliklerini de yakından tanıma fırsatı elde etti. 21 Nisan -5 Mayıs arasında da projenin 2. ve 3. Aşamaları kapsamın öğrenciler, Almanya ve Letonya’yı ziyaret ederek projenin akış programı tamamlamış olacak.

Projenin önemine değinen Okul Müdürü Kamil Çakılcıoğlu, “Atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması ve yeniden hayata kazandırılması yönünde yapılan projemi çok önemlidir. Çalışmalardan edinilen tecrübe ve bilgi birikimleri ile geleceğimiz açısından, doğanın daha fazla korunması ve yaşatılması, Yeşil Lojistik projesinin ana hedefidir. Proje çalışmalarına katılan öğretmen ve öğrencileri tebrik edip, başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA