Edremit'te Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni Gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile çocukların; oyunlarla liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve bedensel beceriler kazanma ve kendi kültürünü tanıma gibi kazanımlara sahip olmaları amacıyla 2015 yılından bu yana Türkiye çapında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Balıkesir’in Edremit ilçesinde görkemli bir ödül töreni ile sona erdi.

Edremit'te Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni Gerçekleşti
Milli Kültürün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla, Edremit İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni Şehit Hamdibey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende dereceye giren okullardan 1. olan öğrenciler ödüllerini İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı’dan, ikinci olan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’tan, üçüncü olan öğrenciler İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Bilge‘den ve dördüncü olan öğrenciler Turhan Gürgan’dan aldılar.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Geleneksel çocuk oyunlarının günümüz koşullarına uyarlanarak oynatılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katılan bütün takımları tebrik ediyorum. Oyun oynamak çocuklar için, sosyal, fiziksel ve kavramsal gelişim konusunda en iyi eğitim programıdır. “Zeki, çevik ve ahlaklı” neslin yetişmesinde çocuklarımızın benzer aktivitelerle nitelik kazanması son derece önemlidir. Organizasyonda emeği geçen bütün idareci ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA