Edirne'nin 'Sağlık Yolu' Çalışmalarına Devam Ediliyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ni birbirine bağlayacak "sağlık yolu"nun en kısa sürede kente kazandırılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Gürkan'ın iki hastane arasındaki mesafeyi kısaltacak sağlık yolunda incelemede bulunduğu belirtildi.

Gürkan, burada yaptığı açıklamada, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ni birbirine bağlayacak yolun çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Asfaltlama çalışmasının ardından yolun Edirnelilerin hizmetine sunulacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Söz konusu yol, Edirne'nin en nitelikli yolu olacak. 50 metre genişliğindeki yolda yürüyüş yolu, araç yolu, bisiklet yolu ve ambulans yolu yer alacak. Ve iki hastane arasındaki mesafe azalacak. İnsan hayatı her şeyin ötesinde. Saniyeler, hatta saliseler bile bir insanın yaşama tutunabilmesi için önemlidir. Biz bu yolu açarak önemli bir kamu hizmetini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda güney çevre yolunu da hizmete kazandırmıştık. 5 bin 656 metrelik güney çevre yolu bin 600 metre uzunluğundaki sağlık yolu ve çok kısa zamanda çalışmalarına başlayacağımız 9 bin 160 metre kuzey çevre yolu ile Edirne'ye toplamda 16 bin 416 metre yeni yol kazandırmış olacağız. Tüm bu yatırımlarımız kentte artan trafik sorununa çare olacak."

Kaynak: AA