Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası Başladı

Turnuvaya, 815 yaş aralığındaki 140 özel ve partner sporcu katılıyor.

Özel Olimpiyatlar Türkiye çatısı altında, Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Lüleburgaz Belediyesi desteği ile düzenlenen Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası, Lüleburgaz'da başladı.

Organizasyon kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi Tesisleri'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya katıldı.

Turnuvada Bursa, Kayseri, Kırklareli, Manisa, İzmir, Balıkesir, Erzincan, Kastamonu, Kocaeli, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 8-15 yaş aralığındaki 140 özel ve partner sporcu yer alıyor.

Açılışta açıklamalarda bulunan Dilek Sabancı, "Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp, birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam oluşturmaktan dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise hiç unutamayacağı günlerden birini yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"19 yıl önce kendimize sevgiyi vizyon belirlemiştik. Bugün herkes kendini tanıma fırsatı buluyor. Biz Lüleburgazlılar daha mutlu yaşayabilmek, mutlu olabilmek, çocuklarımızla ve ailelerimizle daha iyi bir geleceğe hazırlanabilmek için özel sporcular olimpiyatlarını gerçekleştiriyoruz. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi bilmiyorum. Bu benim için gerçekten ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım bir onur."

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya da turnuvayı Lüleburgaz'da organize eden Dilek Sabancı'ya teşekkür etti. Kaya, özel sporcuların Türkiye'nin 12 farklı noktası ile KKTC ve Macaristan'dan geldiğine vurgu yaparak organizasyonun önemine değindi.

Organizasyon cuma günü sona erecek.
Kaynak: AA